Misyonumuz ve Vizyonumuz

Atatürk ilkeleri doğrultusunda çağdaş, laik, demokratik, bilimsel düşünmenin temellerinin atıldığı bir ortam yaratarak ve en iyi eğitim ve öğretim yöntemlerini uygulayarak gelişmiş ve çağdaş standartlarda bir okul ortamı oluşturmak. Bilimsel düşünen, özgüveni ve özsaygısı yüksek, insan haklarına saygılı, toplumsal ve evrensel sorunların farkında olan, bu sorunlara çözümler üreten, barışçıl, ileri görüşlü, analitik düşünme yeteneği gelişmiş, en az bir yabancı dili etkin bir biçimde kullanabilen bireyler yetiştirmek.

TED misyonunu Gaziantep'in sosyal, kültürel ve ekonomik yapısıyla bütünleştirerek öğrencilerin analitik ve sosyal zekâlarını geliştirebilecekleri uygun ortamı oluşturmak ve çok yönlü eğitimi bireysel olarak da uygulayabilen eğitici kadrosuyla okul ortamında kazandığı edinimleri yaşantılarıyla ilişkilendirebilen iç disiplini yüksek öğrenciler yetiştirmek.